Skip to main content
Smart Home von Pierre - Apple iOS Integration
Hey Siri!

Potpuna Apple (iPhone, Ipad, Homepod) integracija

 

Apple integracija (iPhone, Ipad, Homepod)

Za jedinstveni doživljaj pametnog doma smo u potpunosti integrisali Pierre sa Apple uređajima.
Kreirali smo personalna podešavanja, koja do sad nisu bila moguća, stoga će Pierre da se prilagodi tvojoj dnevnoj rutini.

Ova personalna podešavanja i automatizacije može svaki korisnik sam za sebe da podesi na svom iPhone uređaju, a na taj način svako može da ima svoju rutinu. Zahvaljujući ovoj opciji, Pierre može da se koristi na još jednostavniji i prirodniji način.

Ogromna je prednost, što se sva podešavanja čuvaju u iCloud-u i automatski se sinhronizuju sa svim Apple uređajima. Na taj način je dovoljno samo da se prijaviš na tvoj novi Apple telefon, Apple TV, Apple Watch, HomePod ili iPad i Pierre će ti biti odmah dostupan.

Pierre
Kontrola uz pomoć Apple uređaja

Ogromna je prednost, što se sva podešavanja čuvaju u iCloud-u i automatski se sinhronizuju sa svim Apple uređajima. Na taj način je dovoljno samo da se prijaviš na tvoj novi Apple telefon, Apple TV, Apple Watch, HomePod ili iPad i Pierre će ti biti odmah dostupan.

Ukoliko se Pierre jednom podesi na jednom iPhone uređaju, nakon toga će automatski raditi na svim Apple uređajima.

Pierre postaje deo Apple ekosistema i prilagodiće se tvojoj dnevnoj rutini. U praksi to znači sledeće: ukoliko podesiš „Dobro jutro” scenario da se odigrava kada ti zvoni budilnik, a vreme buđenja podešavaš naknadno, Pierre će se prilagoditi.
 

Pierre
Najvažnije stvari Apple integracije:
  • potpuna integracija Apple ekosistema
  • automatizacije i rutine na nivou korisnika
  • Takođe možemo da kontrolišemo svoj dom pomoću Apple sata
  • Apple TV, HomePod kompatibilnost
  • dovoljno je podešavanje koje se pojavljuje na svim našim drugim Apple uređajima
  • Hej Siri! - Upravljanje glasom
  • iOS vidžeti za brz pristup često korišćenim funkcijama
  • Apple prečice – Ovo nam omogućava da zaista prilagodimo i kreiramo sopstvene automatizacije
  • Apple CarPlai integracija
Primeri iz svakodnevnog života:

Takođe možemo da automatizujemo mnoge druge trenutke u našim životima. Na primer, „Scenario sam stigao kući“ počinje automatski kada se naš telefon poveže na kućnu Vi-Fi mrežu. Alternativno, ako naš telefon otkrije da smo na poslu, proveriće alarm našeg doma, vrata i podešavanja za energetski efikasno grejanje/hlađenje.

Druga mogućnost je automatsko deaktiviranje alarma kada naš Apple uređaj otkrije naš dolazak kući.

Može biti korisna postavka tokom letnjih vrućina da se klima uređaj radi intenzivnije pre nego što stignete kući. Pošto naš iPhone uređaj detektuje kada napustimo svoje radno mesto - može da pokrene scenario - tako da kada dođemo kući dočeka nas dom sa pravom temperaturom.

Ova podešavanja se mogu podesiti pomoću aplikacije Apple Shortcuts.

Apple Watch

Apple Watch takođe postaje integrisani deo Pierre-a, skoro svim funkcijama možeš da upravljaš pomoću Apple sata. Na primer, ukoliko ideš na trčanje i ne želiš da poneseš telefon sa sobom, sat će ti biti dovoljan, jer i pomoću njega možeš lako da otvoriš kapiju i vrata.

Apple sat omogućuje i glasovno upravljanje Pierre-om – svojim domom možeš da upravljaš a da ni ne izvadiš telefon iz džepa.

Pierre

Vidžeti
 

Pored svega ovoga, kao deo Apple integracije, možeš da koristiš i Pierre vidžete. Na taj način su najvažnije funkcije uvek istaknute pa svojim domom možeš da upravljaš i bez pokretanja aplikacije.
 

Hey Siri

Glasovne komande otvaraju potpuno nove dimenzije u svetu pametnih kuća. Sva podešavanja su dostupna i putem glasovnih komandi, jer ih Siri prepoznaje i lako upravlja sa svim funkcijama.
 

Apple CarPlay

Naravno, Apple CarPlay integracija je takođe potpuna, stoga Pierre postaje i deo tvog vozila, koje je kompatibilno sa Apple CarPlay. U praksi to znači, da pametnim domom možeš da upravljaš i pomoću displeja u autu ili dugmića na volanu. Koristeći prednosti GPS-a, možeš da podesiš korisne automatizacije. Možeš da podesiš, šta će se desiti u tvom domu, na osnovu lokacije automobila. Na primer, sistem može da ponudi opciju otvaranja garažnih vrata, kad se približiš kući, a opciju možeš da prihvatiš ili odbiješ preko ekrana u autu ili glasovne komande.

Pierre