Skip to main content
Pierre - okos világítás, intelligens világítás
Rasveta

Adekvatna rasveta u tvom domu „oblači“ prostoriju, ističe boje i teksture, a može čak i da utiče na tvoje raspoloženje i zdravlje.
Ako prepustiš sve Pierre-u, on će odrediti odgovarajuću količinu i jačinu svetla za svako doba dana, za svaku aktivnost ili porodično okupljanje.
Minimalna interakcija, inteligentno upravljanje i racionalna svakodnevna potrošnja!

Nema pravila, Pierre upravlja svim vrstama svetala

Jedna od Pierre-ovih najvećih prednosti je, što ne određuje tip ili vrstu osvetljenja koje treba da kupiš. Možeš da odabereš bilo koji oblik rasvete – Pierre će upravljati njime!

Isto to važi i za prekidače. Odaberi model koji se najlepše uklapa u enterijer – od klasičnih do dizajnerskih prekidača, možeš da se odlučiš za bilo koji tip.

világítás kuca desno
Hibridno upravljanje

Pojam pametne kuće je mnogo više od upravljanja svim uređajima putem mobilnog telefona – iako je ovo nesumnjivo jedna veoma značajna funkcija. Pametna kuća treba da dopuni tvoj život, da reši probleme sa kojima jednostavno ne želiš da se baviš, ali i da ti pruži mogućnost da uživaš u omiljenim aktivnostima.

Naše iskustvo nam govori, da je slična situacija sa prekidačima za svetla, stoga smo upravljanje rasvetom osmislili tako, da bude moguće i sa mobilnog telefona i pomoću klasičnih zidnih prekidača.
Na taj način možeš refleksno da koristiš prekidače i dalje, ukoliko želiš da upališ ili da ugasiš svetlo.

Pierre će obezbediti najprijatniju atmosferu i više nikad nećeš morati da uđeš u mračnu sobu pri povratku, a kad kreneš od kuće, sigurno neće ostati slučajno upaljena svetla.

világítás tablet levo
Pametna, štedljiva rešenja za celu kuću
Frame 0
Inteligentna automatizacija rasvete

Odlučuje i postupa u skladu sa tvojim podešavanjima – bez obzira na to, da li je to na bazi vremena, senzora sumraka, senzora pokreta, otvaranja vrata, alarma ili složene kombinacije ovih faktora.

Frame (1)
Automatizacija na bazi vremena

Možeš da podesiš tačno vreme za paljenje i gašenje rasvete. U slučaju baštenske ili noćne rasvete i rasvete u industrijskim, kancelarijskim objektima i zgradama je ova funkcija neophodna.

Frame (2)
Ušteda energije

Kad je pametna rasveta u pitanju, neće se desiti da interna ili eksterna svetla uzalud troše energiju. Pierre štedi novac i energiju!

Frame (3)
Dimovanje

Jačina svetla, koja je u skladu sa tvojim raspoloženjem više nije luksuz! Pierre ti pomaže da jednim klikom podesiš rasvetu u celoj kući, u skladu sa prilikom.

Frame (4)
RGB prelazi boja

U odgovarajućim momentima lako možeš da podesiš bilo koju RGB boju pomoću aplikacije. Iznenadi ukućane i goste!

Frame (5)
Simulator prisutnosti

Pierre može da „odglumi“ da si kod kuće (na primer da povremeno upali/ugasi svetla) i na taj način doprinosi sprečavanju pljački i neovlašćenih ulaza.

Frame (6)
Scenariji za svaku priliku

Personalizovani scenariji se lako prave u aplikaciji, a pomoću jednog klika prilagođavaju dom i vrše veliki broj funkcija istovremeno. Scenariji mogu biti na primer „Dobro jutro“, „Kućni bioskop“, „Večera“, „Pool party“ itd.

Frame (7) 0
Hibridni sistem paljenja/gašenja

Upravljanje sistemom pomoću mobilnog telefona odgovara većini korisnika, ali smo ipak ostavili i mogućnost korišćenja klasičnih prekidača, misleći na starije i mlađe ukućane i goste.

Frame (8)
Ekskluzivni prekidači

Ukoliko želiš samo najbolje, preporučujemo ti Jung dizajnerske prekidače izuzetnog kvaliteta, kojima Pierre sistem odlično upravlja.

Frame (9)
Funkcija za buđenje

Nećeš više da žuriš ili da kasniš, ako buđenje prepustiš Pierre-u. Pierre podiže roletne, a podešeni zvučni i svetlosni signali te mogu buditi nežno ili intenzivno.

Frame (10)
Svetlosni alarm

Ukoliko se alarm aktivira iz nekog razloga, sva svetla u kući se upale ili trepću, kako bi se skrenula pažnja. Neka tvoje dragocenosti budu uvek na sigurnom!

Frame (11)
Noćni režim

Pierre je zadužen i za pravovremeno aktiviranje ambijentalne noćne rasvete. Manja jačina svetla, ekonomično i bezbedno funkcionisanje.

Klasični prekidači – nove perspektive

Teško je zamisliti, da postojeći prekidač odjednom koristiš za upravljanje potpuno drugom svetlsonom grupom, zar ne? Sa Pierre-om je i ovo moguće!
Svaki prekidač može da se programira, varira, zameni - štaviše, pomoću jednog prekidača možeš da upravljaš i sa nekoliko svetala istovremeno.

Postoji i mogućnost, da kreiraš scenarije, koji će odrediti rad više svetala istovremeno.
Možeš da napraviš scenario, koji ćeš nazvati „Laku noć“ i podesiti, da se sva svetla u kući ugase i upali se noćna rasveta. Ovaj scenario možeš da aktiviraš jednim klikom, ne moraš da obiđeš celu kuću pre spavanja.
Pokretanje scenarija – po principu hibridnog upravljanja – možeš da podesiš i na fizički prekidač i da na taj način podigneš komfor na još viši nivo.

világítás prekidač desno
Inteligentna automatizacija rasvete

Ako želimo stručno da se izrazimo, naslov bi značio da stanje (upaljeno/ugašeno) bilo kog tipa rasvete može da zavisi od stanja bilo kog senzora. Senzor može da bude na pokret, dan-noć senzor, magnetni prekidač ili bilo šta drugo.
Pierre ti dozvoljava da podesiš rutinske radnje, koji će ti olakšati svakodnevni život.

Na primer, svetlo će se upaliti ukoliko te je senzor za pokret primetio, ali samo u slučaju, ako je dan-noć senzor javio da je dovoljno mračno da bi rasveta bila potrebna.

Ove rutinske radnje mogu da budu i značajno složenije od ovog primera, ali i mnogo jednostavnije – na primer, svetlo može da se upali i kad se otvore garažna vrata.

Naravno, postoji i mogućnost automatizacije na osnovu vremena. Može se jednostavno podesiti, da se spoljna svetla pale samo u toku noći. Broj mogućnosti i opcija je neograničen.

Rasveta tvog doma može u potpunosti da se prilagodi tvojim potrebama.
 

Prigušivanje (dimovanje) svetla i RGB svetla

Postoje momenti, kada rasvetu želiš da prilagodiš svom raspoloženju? Pierre je tu da ti pomogne!

Potreban ti je samo Pierre kontroler da postigneš željenu jačinu svetla i odgovarajuću nijansu RGB rasvete – tačno tako, kako trenutak zahteva.

világítás kuca levo
világítás baner

Nekad jednostavno nismo spremni za kompromis, želimo najbolje i najlepše. Pierre je spreman i za ove situacije. Prekidači nemačke kompanije JUNG kombinuju nemačku preciznost sa italijanskom elegancijom, dajući tvom domu elegantnu notu, koju oduvek sanjaš.
Pierre savršeno sarađuje sa ovom porodicom prekidača, za stil bez kompromisa.

Upravljanje svetlom rasvete

U kancelarijama i fabrikama nije poželjno često menjati način rada izvora svetla, jer ometa rad i kreira nepotrebnu napetost.

U ovakvim situacijama određenim korisnicima možeš da omogućiš ograničen pristup, dok ostali korisnici uopšte nemaju pristup upravljanju rasvetom.

Pierre obezbeđuje bezbedne i izbalansirane uslove za rad.

Ekskluzivni prekidači

Nekad jednostavno nismo spremni za kompromis, želimo najbolje i najlepše. Pierre je spreman i za ove situacije. Prekidači nemačke kompanije JUNG kombinuju nemačku preciznost sa italijanskom elegancijom, dajući tvom domu elegantnu notu, koju oduvek sanjaš.

Pierre savršeno sarađuje sa ovom porodicom prekidača, za stil bez kompromisa.