Skip to main content
Pierre Smarthome - Szenarien
Scenariji

Scenariji: predstavlja niz radnji koje se mogu izvršiti jednim klikom, a koje se takođe mogu automatizovati po želji (npr. „Buđenje ujutru“ ili „Povratak s posla“)

Zamislite sledeću situaciju u svom domu:

„Dobro jutro” scenario

 svaki dan u 7 ujutru Pierre diže sve roletne, podesi rasvetu na dnevno funkcionisanje, deaktivira noćni alarmni režim i pojača grejanje.

 

„Odlazak od kuće” scenario

Pierre pogasi sva svetla u kući, smanji grejanje, proveri i po potrebi zatvori garažna vrata, aktivira alarmni sistem.

 

„Gledanje filma” scenario:

 Pierre pogasi nepotrebna svetla, spusti roletne a u dnevnom boravku podesi prijatnu, prigušenu rasvetu

 

„Laku noć” scenario: 

sa jednim klikom mogu da se spuste sve roletne, da se upali noćna rasveta na dvorištu, da se pogase svetla u kući i da se grejanje prebaci u noćni režim.

Pierre

Mogućnosti i varijacije su beskrajne. Svako može da kreira scenario prema sopstvenim potrebama za nekoliko trenutaka. Može vam uštedeti mnogo vremena i veoma je zgodno.

Ali prava moć leži u činjenici da se ovi scenariji mogu automatizovati. Na ovaj način zaista možemo stvoriti pametan dom koji radi u skladu sa našim sopstvenim i potrebama naše porodice.

Automatizacija može da bude vremenski zasnovana, kada, na primer, svakog radnog dana ujutru u sedam sati pokrećemo scenario „dobro jutro“. S druge strane, može se aktivirati i scenario za otvaranje kapije, na primer kada dođemo sa posla.

Hibridni sistem prebacivanja scenarija takođe može biti izuzetno koristan. To znači da možemo pokrenuti scenario ne samo uz pomoć aplikacije, već i pomoću fizičkog zidnog prekidača. Ovo opet otvara perspektive koje mogu biti izuzetno korisne. Zamislite da možete da isključite sva svetla u kući ili čak otvorite kapiju uz pomoć prekidača.

Najvažnije karakteristike scenarija:
  • Više uređaja se može kontrolisati istovremeno sa jednim scenarijom
  • Može se lako kreirati preko aplikacije Pierre
  • Scenariji se mogu automatizovati
  • Scenarije se takođe mogu pokrenuti fizičkim zidnim prekidačima
  • Scenariji automatizacije mogu biti vremenski zasnovani ili zavisni od drugih događaja
  • Oni čine naš svakodnevni život ugodnijim
  • Štedi vreme