fbpx Release 2.4 | Pierre | Pametna kuća, pametna zgrada, pametna kancelarija, automatizacija objekta Skip to main content

Release 2.4

Nove funkcije: smart alarm i notifikacije
PIERRE SMART ALARM

Smart Alarm

Jedan od novih bezbednosnih funkcija Pierre-a je i Smart Alarm. Sistem podržava sve funkcije običnog alarmnog sistema pa tako neće biti potrebno da ulažete u poseban alarmni sistem.

Smart alarm funkcija koristi obične analogne senzore pokreta koje ujedno koristimo i za automatizaciju osvetljenja pa se na ovom segmentu takođe štedi.

Preko aplikacije na tabletu ili telefonu na jedan klik možete aktivirati ili deaktivirati alarmni sistem (deaktivacija npr na tabletu se može izvršiti pomoću otiska prsta, lozinke i slično).

U slučaju kada senzori pokreta detektuju prisutnost, alarm će se aktivirati i uključuje se alarmna sirena.

Dodatne mogućnosti su i da možete podesiti kakve još funkcije da se aktiviraju u istom trenutku npr. zaključaće se vrata, spustiće se roletne, sva svetla će se upaliti itd. 

U trenutku aktiviranja alarma preko aplikacije dobijate obaveštenje o trenutnom dešavanju.
Možete podesiti tri nivoa obaveštenja:

  • silent kada Vam se notifikacija pojavljuje u activity logovima,
  • notification u formi tekstualnog obaveštenja u aplikaciji i
  • call u formi poziva sa natpisom npr. aktivacija alarma i kada podignete otvara vam se željena stranica u aplikaciji (npr. kamere).

 

Notifications Pierre

Obaveštenja / Notifikacije

Jedna od novih mogućnosti Pierre-a su pametne notifikacije.

U sekciji Alerts možete dodati kakvo obaveštenje želite da dobijate. Prvi koraci su da imenujete notifikaciju, izaberete place, po želji se može dodati slika, a potom birate nivo notfikacije (silent, notification, call) i koja stranica da vam se otvori.

Postoji mogućnost i dodavanja Auto mode condition-a. Pa tako na primer ako vam se desi poplava u nekoj prostoriji senzor poplave javlja da je došlo do izlivanja vode i u tom trenutku će se zatvoriti voda na glavnom vodu instalacije. 

Notifikacije su se u testiranju pokazale kao veoma korisne po pitanju bezbednosti ali i raznih funkcionalnosti u domu kako biste u svakom momentu znali šta se dešava. 

Važno je istaći da su veoma lake za upravljanje. Svaki korisnik može potpuno samostalno da ih kreira, izmeni, praktično prilagodi svom stilu života.