fbpx Pametni tasteri | Pierre | Pametna kuća, pametna zgrada, pametna kancelarija, automatizacija objekta Skip to main content

Pametni tasteri

Zahvaljujući Pierre-u možete imati i standardne tastere u vašem domu i podesiti ih da rade kako vama odgovara
Pametni tasteri

Kada se odlučite za pametnu kuću, sigurno je da očekujete da ćete imati potpunu kontrolu putem vašeg pametnog telefona. Ipak, navike su navike i smatrali smo da opciju kontrole fizičkim tasterima moramo da ostavimo i zbog toga tastere nismo izbacili iz upotrebe u Pierre-u. U dosta slučajeva je praktičnije stisnuti taster nego paliti svetlo na jednom telefonu ili tabletu. Takođe, tu su i korisnici koji u kući više vole da imaju tastere, neki su možda nedovoljno tehnički potkovani ili nemaju pristup aplikaciji. U kupatilu je, na primer, mnogo praktičnije imati fizički taster na zidu za paljenje i gašenje svetala. Tasteri koji se koriste u Pierre-u su standardni tasteri, dostupni u velikom broju i mogu da se kupe u gotovo svakoj prodavnici električne opreme. Samim tim je i mnogo pristupačnije, jer ne morate trošiti puno novca za neki poseban pametan taster, a na ovaj način je i dizajn prilagođen vašem enterijeru.
 

Pametni tasteri

Mogućnosti za podešavanja tastera su vrlo fleksibilne i idu od najjednostavnijih do izuzetno kompleksnih. Taster možete koristiti da upalite jedno svetlo ili grupu svetala u vašem domu, a možete da imate i posebne tastere za paljenje jednog svetla u nekoj grupi. Pored kontrole svetala, tasterom možete kontolisati i druge uređaje: podizati i spuštati roletne, uključiti jedan konektor, uključiti ili isključiti sva svetla na dvorištu, a taster može da posluži i kao SOS taster u slučaju da nekome treba pomoć itd. Taster možete da isprogramirate do te mere da ne morate uopšte da vodite računa koja svetla su upaljenja, a koja ugašena. Na primer, pre nego što krenete na spavanje jednim tasterom u spavaćoj sobi ugasićete sva svetla u kući koja ne treba da rade tokom noći. Jedna od najznačajnijih, ujedno i najkompleksnijih funkcija je da taster može da pokrene jedan unapred definisan scenario. Pročitajte više u našem blogu o Scenarijima.
 

blog

U jedan scenario možete da ubacite niz uređaja kojima ćete podesiti određeni status kada odaberete dati scenario. Na primer scenariom “Odlazak od kuće” - gasite sve uređaje, gasite sva svetla, spuštate roletne, palite alarm, zaključavate sva vrata, stavljate temperaturu na default i to sve jednim tasterom. Moć ove funkcije je da taster možete upotrebiti za bilo koju takozvanu akciju.

Jedan taster je vrlo jednostavno isprogramirati i to svako sam može da uradi u aplikaciji, kao i da naknadno promeni funkciju tastera kako bi ga više prilagodio svojim navikama. 
Upravo zato kada naši klijenti ugrađuju Pierre u kuću ili kancelariju i žele svega dva tastera za uključivanje i isključivanje 2 grupe svetala, mi uvek preporučujemo da ugrade veći broj tastera, jer svakako naknadno mogu poslužiti.