fbpx Pametni tasteri | Pierre | Pametna kuća, pametna zgrada, pametna kancelarija, automatizacija objekta Skip to main content

Pametni tasteri

Zahvaljujući Pierre-u standardni tasteri postaju pametni
Pametni tasteri

Kada se odlučite za pametnu kuću, sigurno je da očekujete da ćete imati potpunu kontrolu putem vašeg pametnog telefona. Ipak, navike su navike i smatrali smo da opciju kontrole fizičkim tasterima moramo da ostavimo i zbog toga tastere nismo izbacili iz upotrebe u Pierre-u. U dosta slučajeva je praktičnije stisnuti taster nego paliti svetlo na jednom telefonu ili tabletu. Takođe, tu su i korisnici koji u kući više vole da imaju tastere, neki su možda nedovoljno tehnički potkovani ili nemaju pristup aplikaciji. U kupatilu je, na primer, mnogo praktičnije imati fizički taster na zidu za paljenje i gašenje svetala. Tasteri koji se koriste u Pierre-u su standardni tasteri, dostupni u velikom broju i mogu da se kupe u gotovo svakoj prodavnici električne opreme. Samim tim je i mnogo pristupačnije, jer ne morate trošiti puno novca za neki poseban pametan taster, a na ovaj način je i dizajn prilagođen vašem enterijeru.
 

Pametni tasteri

Mogućnosti za podešavanja tastera su vrlo fleksibilne i idu od najjednostavnijih do izuzetno kompleksnih. Taster možete koristiti da upalite jedno svetlo ili grupu svetala u vašem domu, a možete da imate i posebne tastere za paljenje jednog svetla u nekoj grupi. Pored kontrole svetala, tasterom možete kontolisati i druge uređaje: podizati i spuštati roletne, uključiti jedan konektor, uključiti ili isključiti sva svetla na dvorištu, a taster može da posluži i kao SOS taster u slučaju da nekome treba pomoć itd. Taster možete da isprogramirate do te mere da ne morate uopšte da vodite računa koja svetla su upaljenja, a koja ugašena. Na primer, pre nego što krenete na spavanje jednim tasterom u spavaćoj sobi ugasićete sva svetla u kući koja ne treba da rade tokom noći. Jedna od najznačajnijih, ujedno i najkompleksnijih funkcija je da taster može da pokrene jedan unapred definisan scenario. Pročitajte više u našem blogu o Scenarijima.
 

blog

U jedan scenario možete da ubacite niz uređaja kojima ćete podesiti određeni status kada odaberete dati scenario. Na primer scenariom “Odlazak od kuće” - gasite sve uređaje, gasite sva svetla, spuštate roletne, palite alarm, zaključavate sva vrata, stavljate temperaturu na default i to sve jednim tasterom. Moć ove funkcije je da taster možete upotrebiti za bilo koju takozvanu akciju.

Jedan taster je vrlo jednostavno isprogramirati i to svako sam može da uradi u aplikaciji, kao i da naknadno promeni funkciju tastera kako bi ga više prilagodio svojim navikama. 
Upravo zato kada naši klijenti ugrađuju Pierre u kuću ili kancelariju i žele svega dva tastera za uključivanje i isključivanje 2 grupe svetala, mi uvek preporučujemo da ugrade veći broj tastera, jer svakako naknadno mogu poslužiti.