fbpx Pametna kontrola osvetljenja | Pierre | Pametna kuća, pametna zgrada, pametna kancelarija, automatizacija objekta Skip to main content

Pametna kontrola osvetljenja

Kontrolišite bilo koji tip osvetljenja, jednostavno, putem aplikacije

Pametna kontrola osvetljenja

Jedna od osnovnih funkcija koju gotovo svaki pametan sistem za kuće poseduje je kontrola osvetljenja. Ono po čemu se naš sistem Pierre izdvaja je da nema potrebe da se koriste specijalne pametne lampe i pametne prekidače koje su i u skuplje u odnosu na klasične. S našim sistemom možete koristiti standardne, najobičnije lampe, koje se mogu kupiti u svakoj prodavnici.
Prilikom upravljanja osvetljenjem imamo opciju paljenja i gašenja svetala, dimovanja, i podešavanja različitih automatuzacija. Takođe, Pierre može da upravlja svim tipovima lampi, nezavisno od toga koliki su potrošači. To može biti jedna mala led lampa ili neki veći reflektor na stadionu, recimo. 
 

Pametna kontrola osvetljenja

Svetla vrlo jednostavno možete kontrolisati putem aplikacije na vašem telefonu. U našoj aplikaciji dodatno smo pobojšali korisničko iskustvo da korisnici mogu vrlo jednostavno, za svaku lampu da postave sliku i da pored naziva imamo i status lampe - upaljeno/ugašeno. Vizuelno je sve veoma pregledno i jednostavno predstavljeno, tako da i bez čitanja tačno vidite sve. Pri korišćenju aplikacije takođe imamo slobodu da sa bilo koje lokacije da kontrolišemo lampe.

Kada se odluče za pametan sistem, pored toga što korisnike zanima kakve lampe kontroliše Pierre, neka od najčešćih pitanja jesu i kako kablove treba razvući i da li je skupo. Ako uporedimo pametan sistem Pierre i klasičnu kontrolu osvetljenja prekidačima, razvačenje kablova je jednostavnije za Pierre sistem i potrebno je manje kablova, jer sve povezujemo na jedno mesto. Više detalja o ovome pročitajte na blog postu o Pierre Instalaciji.
 

Pametna kontrola osvetljenja

Premda je za pametne sisteme najznačajnije to što možemo sve da kontrolišemo telefonima, ovo ipak nije najbolje rešenje za sve situacije. Upravo zato smo napravili sistem u kome možete da iskombinujete i kontrolisanje lampi fizičkim tasterima na koje smo svi navikli. Osmilili smo da podešavanje pametnih tastera bude fleksibilno i da možemo vrlo lako mi sami da menjamo šta koji taster kontroliše i na koji način. 

Vrlo bitna stvar kod rasvete je automatizacija koju možemo jednostavno podestiti u aplikaciji. Shodno različitim potrebama korisnika, automatizacije možete podešavati na mnogo različitih načina, upravo onako kako vama odgovara

Pametna kontrola osvetljenja

Automatizacije mogu biti vrlo jednostavne ili veoma kompleksne. Na primer, svetlo može da se pali prilikom detekcije pokreta u prostoriji. Pored toga možete podesiti da se svetlo pali kada padne mrak, ili svaki dan u određeno vreme, na određeni period. Sve ove automatizacije možete jednostavno podesitit sami, bez pomoći stručnjakla ili posebnih uputstava, u svega par klikova. 

Sledeća sjajna opcija je ujedno i dodatna sigurnost koju vam Pierre nudi. U slučaju da otputujete na odmor možete da napravite scenario kojim ćete svako veče paliti određena svetla u kući, kako ne bi delovalo da ste odsutni i na ovaj način se zaštiti još više od potencijalnih uljeza.

Pametna kontrola osvetljenja

Kada pričamo o kontroli svetala Pierre ima još jednu izuzetnu funkciju. Pored automatizacija možemo da podesimo i scenarije kojima kontrolišemo rasvetu. Ovo je jedna od najkorisnijih funkcinalnosti, jer s jednim klikom možete kontrolisati bezbroj lampi koje su prikačene na sistem. Kao primer možemo navesti scenarijo, “Laku noć” gde jednim klikom gasite sva svetla, a pailte noćne lampe. Podešavanje scenarija vrlo je jednostavno putem vašeg pametnog telefona. Za više detalja pročitajte naš blog post o Scenarijima. Bez dodatnih pametnih sijalica, instalacija je vrlo jednostavna i premda je kontorla osvetljenja jedna od najosnovnijih funkcija, mi smo se potrudili da upravljanje bude lako, a da se vi osećate prijatno i zadovoljno dok koristite aplikaciju.