fbpx Neverovatni scenariji će vam pojednostaviti život, još više | Pierre | Pametna kuća, pametna zgrada, pametna kancelarija, automatizacija objekta Skip to main content

Neverovatni scenariji će vam pojednostaviti život, još više

Pierre podešava atmosferu, za svaki momenat koji odaberete
blog

Scenario je niz akcija koje želimo da uređaji istovremeno izvrše. Niz može da bude beskonačan i može da obuhvati više različitih uređaja: svetla, temperatura, roletne, vrata i bilo koji drugi uređaj koji je povezan na pametan sistem Pierre. Scenario smo izmislili upravo zato što smo uvideli potrebu da se ubrza upravljanje prostorijama i kućama. Ovako dobijamo veći komfor, jer sa jednim klikom ili jednom tapom na aplikaciji mi možemo da pokrenemo scenario, koji će odraditi niz tih akcija.
 

 

Smart Pierre for Homes - Blog -  Amazing mood scenarios to make your life easier
Evo nekoliko pimera scenarija:

Scenario “Odlazak od kuće” - gase se sva svetla, spuštaju roletne, zaključavaju se sva vrata i pali se alarm. 
Scenario “Dobro jutro” - podižu se roletne, svetla se pale na “auto” da bi kada uđemo u neku prostoriju koja nije adekvatno osvetljena Pierre upalio svetla. 
Scenario “Gledanje filma” - Pierre će prigušiti svetla kako bi atmmosfera bila pogodna za gledanje filma, a pogasiće ona svetla koja nam ne trebaju.
Scenario ”Vreme ručka” - upaliće se svetla u trpezariji i ugasiće se tv. 
Scenario “Laku noć” - gase se sva svetla koja vam ne trebaju, pali se noćno svetlo, spuštaju se sve roletne i grejanje se podešava na određenu temperaturu. 
Scenario “Svetla na dvorištu” - ugasite ili upalite sva svetla na dvorištu. 
Broj scenarija je neograničen kao i broj kombinacija. 

Iako scenariji mogu da budu izuzetno složeni zbog broja uređaja koje ćete istovremeno uključiti ili isključiti i koje ćete kontrolisati na jedno dugme, sistem je napravljen tako da svako može jednostavno sam u aplikaciji da napravii svoje željene scenarije, bez pomoći stručnog programera za pametne kuće.

Kada pravimo neki nov scenario, Pierre će najpre učitati trenutno stanje uređaja, znači koje svetlo je trenutno upaljeno ili ugašeno, trenutna temperatura i tako dalje, i ponuditi vam opciju da zapamtite baš ovaj niz trenutnog stanja kao jedan scenario. Na ovaj način štedite vreme pravljenja jednog scenarija i vrlo jednostavno sa dva tri klika možete da napravite isti.
 

blog

Prava moć ovih scenarija dolazi s automatizacijom. Sve ove scenarije možemo automatizovati na način na koji je nama to potrebno. Možemo podesiti da se neki scenario pokrene u određeno vreme. Na primer scenario “Laku noć” ili “Dobro jutro” mogu svaki dan u isto vreme da se pokreću, i podesićemo Pierre-a da to uradi sam. Ove automatizacije mogu da budu jako jednostavne ili izuzetno kompleksne. Možemo, na primer, napraviti pozdravni scenario koji se aktivira kada ulazimo u kuću. Svetla koja želimo će se u kući automatski upaliti kada otvorimo vrata, a možemo podesiti da se različita svetla pale kada dolazimo kući danju ili noću. Pored automatizacija scenarija, imate još jednu jako korisnu funkciju gde scenario možete da povežete sa pametnim tasterom u kući. Bilo koji scenario koji napravite u kući možete da pokrenete i sa fizičkim tasterom. Na ovaj način dobijete dodatne mogućnosti i jako dobre funkcije koje će olakšati vaš svakodnevni život. Više o pametnim tasterima i njihovim mogućnostima pročitajte u našem blogu o Pametnim tasterima